Skip to main content

Mezoterapi

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, cildin doğal yollarla gençleşmesine yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapinin içeriğinde bulunan doğal bitki özleri, enzimler, hormonlar ve vitaminler ile cilt deformasyonları, selülitler, bölgesel yağlanma ve saç dökülmeleri iyileştirilir.

Mezoterapi işlemi farklı ilaçlar, vitaminler, teknikler ve seans sayıları ile kişiye özel hale getirilir. Uygulama öncesi cilt yapısı, rengi ve cilt deformasyonları uzman tarafından incelenerek cildi gençleştirmek ve onarmak için en uygun yöntem tercih edilir.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi ciltteki akne, yara izi, selülit, kırışıklık, çizgi ve cansızlık gibi deformasyonları giderir. Doğal bir yöntem olan mezoterapi, içerdiği bileşenler sayesinde cildin nemlenmesini ve canlanmasını teşvik ederek kişilere genç bir görünüm sunar.

Mezoterapi Çeşitleri

Mezoterapi, cilt deformasyonlarına göre vücudun farklı bölgelerine uygulanmaktadır. Cildin ihtiyaçları doğrultusunda mezoterapinin içeriği değişmekte ve uygulama sırasında kişiye özel bir tedavi benimsenmektedir. Yaygın mezoterapi türleri ise aşağıdaki gibidir:

Yüz Mezoterapisi

Yüz mezoterapisi ciltteki kırışıklıkları azaltmak, akne ve sivilceleri tedavi etmek, cilt tonunu eşitlemek ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için sıklıkla tercih edilmektedir. Mezolifting olarak da adlandırılan yüz mezoterapisi, cildin alt tabakasına erişim sağlayarak dokuları canlandırır.

Saç Mezoterapisi

Saç mezoterapisi, saçlarında incelme ve dökülme yaşayan kişilerin ilk başvurduğu tedavi yöntemidir. Bu yöntemde saç köklerini güçlendiren vitamin ve mineraller cilde enjekte edilerek saç büyümesi teşvik edilir.

Göz Altı Mezoterapisi

Göz altı mezoterapisi göz altı morluklarını iyileştirmek, göz altı torbalarını gidermek ve göz çevresini canlandırmak için yapılır. Göz çevresinde kalıcı bir canlanma için genellikle 4 seans göz altı mezoterapisi uygulanır.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

Selülit Mezoterapisi

Selülit mezoterapisi, cilt altındaki yağ hücrelerini parçalayarak ve kan dolaşımını artırarak ciltteki selülit görünümünü iyileştirir, pürüzsüz bir görünüm sağlar.

Mezoterapi Kimlere Uygulanır?

Mezoterapi 18 yaş üstü sağlıklı kişilere uygulanır. Genellikle mezoterapi doğal bir yöntem olduğu için cilt deformasyonları ve saç dökülmesi olan kişiler tarafından tercih edilir. Bunların dışında mezoterapinin yapıldığı durumlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Akne ve leke tedavisi,

  • Selülitin azaltılması,

  • Gıdıdaki yağ birikintilerinin giderilmesi,

  • Bölgesel yağlanmayı iyileştirmek,

  • Yaşlanma belirtilerini, cilt tonu düzensizliklerini, yara izlerini ve kırışıklıkları onarmak için kişilere mezoterapi uygulanır.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi seanslar halinde yapılır. Seans sayısı kişisel talep ve tedavi ihtiyaçları kapsamında belirlenir. Mezoterapi sırasında tedavi edilecek bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Daha sonra özel bir iğne aracılığıyla bileşenler cildin orta tabakasına 1 ila 4 milimetre derinlikte enjekte edilir.

Mezoterapi Kaç Seans Yapılmalı?

Mezoterapi ortalama olarak 4 seans yapılmaktadır. Kişilerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda mezoterapi seansları belirlenmektedir. Ancak mezoterapi sonuçlarından en yüksek verimi almak için 4 seans önerilmektedir. Seanslar arasında ise 15 ila 30 günlük bir süre bulunmaktadır.

Mezoterapi Faydaları

Gençleştirme yöntemleri arasında mezoterapi, uygun maliyetleri, doğal içeriği ve cilde zarar vermemesi nedeniyle son zamanların gözde estetik yöntemi olarak öne çıkıyor. Mezoterapinin faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Daha canlı ve sıkı bir cilt

  • Kırışıklıkların ve cilt çizgilerinin iyileştirilmesi

  • Akne ve sivilcelerin giderilmesi

  • Selülit görünümünde azalma ve pürüzsüz bir cilt

  • Dengeli bir cilt dokusu

  • Hızlı iyileşme süresi

    Formu Doldur Arayalım

      Formu Doldur Arayalım

      Mezoterapi Kalıcı mı?

      Mezoterapi uzun süreli kalıcılığa sahip olup ilk canlı etkisini işlemden sonra 12 ay boyunca sürdürür. Tedavi sırasında dokuların yenilenmesi için cilt altına besleyici maddeler enjekte edilir. Uygulama sonrasında cilt kendini yenilemeye devam eder ancak onarımı teşvik etmek için düzenli aralıklarla mezoterapinin tekrarlanması gerekebilir.

      Mezoterapinin Etkisi Ne Zaman Ortaya Çıkar?

      Mezoterapinin etkisi işlemden birkaç gün sonra ortaya çıkmaya başlar. Kesin mezoterapi sonuçları ise genellikle 2. seanstan itibaren ortaya çıkar.  Ancak unutulmamalıdır ki bu süreçler kişilerin cilt yapılarına ve tedavi kapsamlarına göre değişkenlik göstermektedir.

      Mezoterapinin Yan Etkileri

      Mezoterapi güvenli tedavilerden biri olarak kabul etmektedir. Ancak genel olarak mezoterapinin yan etkileri arasında mide bulantısı, ciltte hassasiyet, kaşıntı, şişlik ve morarma yer almaktadır. Bu yan etkiler, herhangi bir prosedürün yan etkisi olduğundan endişe edilecek bir durum değildir. Mezoterapinin risklerinden veya yan etkilerinden kaçınmak için uzman bir cerrah seçmek ve cerrah tarafından verilen talimatlara uymak önemlidir.

      Mezoterapi Öncesi Sonrası Dikkat Edilecekler

      Mezoterapi öncesinde cerrahınız ile bir ön görüşme yapacaksınız. Ön muayene sırasında cilt yapısı incelenir ve gerekli işlemler mezoterapi tedavisine dahil edilir. Mezoterapiden beklentilerinizi ve isteklerinizi ön muayene sırasında cerraha iletmeniz ise önemlidir.

      Mezoterapi sırasında komplikasyon yaşanmaması için kullanılan ilaçlar, vitaminler, takviyeler ve alerjiler uzmana aktarılmalıdır. Mezoterapiden en az 1 hafta önce kan sulandırıcı aspirin ve antienflamatuar ilaçların kullanılmaması önerilir.

      Mezoterapi iyileşme süreci 1 ila 2 günlük bir süreyi kapsar. Öncelikle mezoterapi sonrası duş almak için 24 saat beklenmelidir. Cilt güneş ışığından korunmalı ve güneş kremi ihmal edilmemelidir. İşlemden sonraki ilk saatlerde hafif bir ağrı hissedilmesi normaldir ve birkaç saat içinde ağrı kendiliğinden geçecektir.

      Mezoterapi sonrası cildin enfeksiyon kapmasını önlemek için birkaç gün havuz, deniz, solaryum veya saunaya girilmemesi önerilir. Uygulamanın ilk günü makyaj yapılmamalı ve kimyasal ürünler cilde temas ettirilmemelidir.

      Mezoterapi Fiyatları

      Mezoterapi fiyatları 2.000 TL – 15.000 TL arasında değişmektedir. Temel olarak mezoterapi fiyatları tedavinin niteliğine, seans sayısına, kullanılan enjeksiyonların kalitesine ve cerrahın deneyimine göre değişmektedir. Kişiye özel mezoterapi tedavisi ve mezoterapi fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      Mezoterapi İstanbul

      İstanbul’da mezoterapi yaptırmak isteyenler Dr. Eren Ünal uzmanlığı ile tanışıyor! Dr. Eren Ünal, Levent’teki muayenehanesinde danışanlarına özel mezoterapi tedavisi sunuyor. Ön görüşme sırasında size özel tedavi yöntemini belirlemek ve mezoterapi fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir, muayenehanemizi ziyaret edebilirsiniz.

      Mezoterapi işlemi nasıl uygulanır?
      Mezoterapi tedavisine cevap ne zaman alınır?
      Mezoterapi ağrılı mı? Mezoterapi çok acıtır mı?

      Hayır, mezoterapi ağrılı veya acı verici bir işlem değildir. İşlemden önce cilde lokal anestezi uygulanır. Böylece kişiler iğne cilde temas ettiğinde herhangi bir acı hissetmezler.

      Mezoterapi ne kadar kalıcı?

      Mezoterapi minimum 6 ay kalıcıdır.

      Mezoterapi ücreti ne kadar?

      Mezoterapi ücretleri 2.000 ile 15.000 TL arasındadır.

      Mezoterapi ne kadar sürer?

      Mezoterapi ortalama 30 dakika sürmektedir.

      Mezoterapi nedir? Ne işe yarar?

      Mezoterapi kozmetik dermatolojide kullanılan bir tedavidir. Mezoterapi, çok küçük iğneler aracılığıyla cilde özel bileşenler ve doğal bitki özleri enjekte ederek cildi iyileştirir.

      Mezoterapi etkisi ne kadar sürer?

      Mezoterapi etkisi 6 ay ila 1 sene arasında sürer.

      Mezoterapi kimlere uygulanmaz?

      Gebe olanlara, cilt kanseri ve hemofili hastalarına mezoterapi uygulanmaz. Mezoterapi öncesi kişilerin vücut sağlığı gözden geçirilir ve tedaviye başlanır.

      Mezoterapi hangi bölgelere uygulanabilir? Mezoterapi vücudun hangi bölgelerine uygulanabilir?

      Mezoterapi ihtiyaca göre yüz, saç, boyun, göz çevresi, karın, kalça, uyluk, bacak ve ellere uygulanabilir.