Bu haftaki yazımızda son zamanların gözde medikal estetiklerinden biri olan dudak dolgusuna değineceğiz. Acısız bir şekilde uygulanan dudak dolgusu kalıcılığı sayesinde kişiler için avantajlı bir dudak dolgunlaştırma yöntemidir. Yazımızın içeriğinde; kalıcı dudak dolgusu fiyatları, dudak dolgusu ne kadar kalıcılığa sahip?, 1 cc dudak dolgusu yeterli mi? Dudak dolgusu fiyatları ne kadar?, Dudak dolgusu ömrü ne kadar sürer? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak dolgusu, doğal dolgunluk sağlamak için vücuda uyumlu hyaluronik asidin dudaklara enjekte edilmesidir. Uygulaması hızlı ve acısız olan dudak dolgusu, dudak hatlarını belirginleştirerek yüz yapısıyla dengeli bir görüntü kazandırır. Daha hacimli, belirgin ve çekici bir dudak görünümü elde etmek için en sık kullanılan medikal estetik prosedürlerinden biridir.
Dudak Dolgusu Çeşitleri
Dudak dolgusu farklı çeşit ve teknikler ile yapılır. Ancak genel olarak dudak dolgusu cilde mikro iğneler ile enjekte edilir. Dudak dolgusu çeşitleri uzmanın tecrübesine ve kişilerin isteklerine göre marka dahilinde tercih edilmektedir. Her muayene ve klinik anlaşmalarında kullanılan dudak dolgusu markaları değişiklik göstermektedir.
Kimlere Dudak Dolgusu Yapılabilir?
Dudak dolgusu, daha büyük ve dolgun dudaklara sahip olmak isteyenlere yapılır. Güneşe maruz kalma, yaşlanma, genetik faktörler ve sigara kullanımı gibi etkenler dudakların hacmini azaltır. Bu durumlar göz önüne alındığında dudak şeklini yenilemek isteyen, gerçekçi beklentileri sahip ve fiziksel sağlığı yerinde olan 18 yaş üstü kişiler istedikleri zaman dudak dolgusu yaptırabilirler. Bunun dışında dudak dolgusu yaptıran kişiler şu şekildedir:
- Dudaklarındaki ince çizgi ve kırışıklıkları düzeltmek isteyenler
- Üst dudak çizgisini beğenmeyenler
- Asimetrik dudak çizgileri olanlar
- Daha seksi görünmek isteyenler
Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır?
Dudak dolgusu, hacimsiz ve ince dudak şekline sahip kişilere uygulanır. Dudak yapısını beğenmeyen ve dudaklarında şekil bozukluğu olan kişiler daha simetrik dudak hattı için dolgu uygulamasına başvururlar.
Dudak Dolgusu Kimlere Yapılmaz?
Hamilelik, emzirme dönemlerinde ve cildinde alerjik reaksiyon oluşabilecek kişilere dudak dolgusu önerilmez. Ön muayene sırasında uzman hekim cildi inceleyerek dudak dolgunlaştırmanın kişi için uygun olup olmadığına karar verir. Bu nedenle dudak dolgusu yaptırmak isteyen kişiler öncelikle uzmana başvurmalı ve muayene olmalıdır.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu işlemi için öncelikle kişiye lokal anestezik bir krem sürülür. Lokal anestezik krem sayesinde kişiler uygulama sırasında herhangi bir acı hissetmezler. Daha sonra dolgu maddesi ince uçlu iğneler aracılığıyla dudak çizgilerine enjekte edilir. Dudak dolgusu için kullanılacak malzeme, kişinin yüz yapısı ve dolgudan beklentileri göz önünde bulundurularak uzman tarafından seçilir.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürer?
Dudak dolgusu ortalama olarak 15 ila 30 dakika arasında sürer. Bu süre zarfında kişiye lokal anestezik bir krem uygulanır ve etkisini gösterdikten sonra dolgu maddesi dudağa enjekte edilir. İşlemden sonra kişiler günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.
Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Dudak dolgusunun temel faydası, kişiye kısa sürede doğal görünümlü, daha dolgun bir dudak şekli vermesidir. Bunun yanı sıra dudak dolgusunun avantaj ve faydaları aşağıdaki gibidir:
- Doğal ve dolgun görünüm
- Güvenli ve uygun maliyetli
- Eritilerek çıkarılabilir
- Konforlu tedavi
- Uzun süreli etki
- Neredeyse hiç komplikasyon riski yok
Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?
Dudak dolgusunun etkisi işlemden hemen sonra görülür. Ancak istenen sonuca ödem azaldığında ulaşılır. Dolgunun tam olarak dudağa oturması işlemden sonra 3 ila 4 gün arasında gerçekleşir. Ödemi devam eden kişilerde dudak dolgusunun oturması 10 günü bulabilir. Kızarıklık ve ödem kaybolduktan sonra dudağın yeni konturları görünür hale gelir. Dudaklara hafif masaj yapılması ise dolgunun oturmasına yardımcı olur.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?
Dudak dolgusu, 1 ila 6 yıl arasında kalıcılığa sahiptir. Markasına, malzemesine ve uzmanın tecrübesine bağlı olarak dudak dolgusunun ömrü değişmektedir. Ancak ortalama olarak dudak dolgusunun 2 yıla kadar dayandığını söylemek mümkündür. Hyaluronik asit dolguları vücut tarafından tamamen emildikten sonra dudak dolgusu tekrar uygulanabilir.
Dudak Dolgusu Acıtır mı?
Dudak dolgusu acılı bir işlem değildir. İşlem öncesinde dudak çevresine lokal anestezik krem sürüldüğü için dudak uyuşur. Bu nedenle uygulama sırasında iğnenin etkisi hissedilmez.
Dudak Dolgusu Sonrası Toplanma Meydana Gelir mi?
Dudak dolgusu sonrası topaklanma, uygulama sırasında orjinal ve kaliteli dolgu malzemesi kullanılmazsa oluşabilir. Kaliteli hyaluronik asit dolgu maddeleri biyouyumlu olduğu için yer değiştirme olmaz.
Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Oluşur mu?
Dudak dolgusu sonrası hafif şişlik oluşur. Uygulama sonrası ödemin, şişkinliğin olması beklenen bir durumdur. Genellikle dolgu maddesi dudağa enjekte edildikten 3 gün sonra şişlik büyük ölçüde azalır. 1 hafta sonra ödem tamamen kendiliğinden iyileşir.
Dudak Dolgusu Sonrası Vazelin
Dudak dolgusu sonrası sonra vazelin kullanılması önerilmez. İlk günlerde dudaklara kimyasal ürünler sürülmemeli ve cilt güneş ışığından korunmalıdır. Eğer kullanılan doğal bir ürün varsa uzmana bu konuda bilgi verilmelidir.
Dudak Dolgusu Zararları
Dudak dolgusu vücuda zarar veren bir işlem değildir. Riskli bir yan etkiye sahip olmayan dudak dolgusu sonrası ciltte sadece ödem ve şişkinlik meydana gelir. Ödem, işlemden sonra 3 ila 10 gün arasında kendiliğinden kaybolur. Ancak dudak dolgusu sonrası herhangi bir reaksiyon yaşanmaması ve beklentilerin karşılanması için dudak dolgusu konusunda tecrübesi kanıtlanmış bir uzman ve donanımlı bir merkez seçilmesi önemlidir.
Dudak Dolgusunun Etkisi Geçtiğinde Ne Olur?
Dudak dolgusunun etkisi geçtiğinde riskli bir durum yoktur. Uygulanan malzemeye ve kişinin anatomisine bağlı olarak dudak dolgusu vücut tarafından emilir ya da parçalanır ve zamanla etkisini kaybeder. Etkisi geçtikten sonra dileyen kişiler tekrar dudak dolgusu yaptırabilir.
Dudak Dolgusu Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Genel olarak dudak dolgusu minimal invaziv bir uygulama olduğu için yapılması gereken ya da dikkat edilmesi gereken noktalar az ve kolay işlemlerdir.
- Dudak dolgusu öncesinde uzman ile bir ön görüşme yapılır. Uygulama ile ilgili estetik kaygılar ve merak edilenler uzmana danışılmalıdır. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanımı pıhtılaşmayı önlemesi açısından önerilmez.
- Dudak dolgusu sonrası ödemin iyileşmesi için kompres uygulaması ve masaj önerilir. Dudaklara basınç uygulanmamalıdır. Diş fırçalarken ve kompres uygulanırken nazik olunmalıdır.
- Dudak dolgusu sonrasında aşırı sıcak veya soğuk içecek ve yiyeceklerden kaçınılmalıdır. İşlem sonrası 3 gün boyunca yiyecekler oda sıcaklığında tüketilmelidir. Dudağı zorlayacak yiyecekler yenilmemelidir.
- Dudak dolgunlaştırma işleminden sonraki ilk 3 gün ağır egzersiz önerilmez. Vücut ısısının artması şişliği artırabilir. Dudak dolgusundan 1 gün sonra ılık bir şekilde duş alınabilir.
- Dudak dolgusu sonrası ödem oluşursa ilk hafta çok baharatlı ve tuzlu gıdalar tüketilmemeli ve alkol kullanılmamalıdır.
Dudak Dolgusu Fiyatları
Dudak dolgusu fiyatları 5000 ile 15000 TL arasında değişmektedir. Fiyatları belirleyen ana etken dudak dolgusu markası, uzmanın tecrübesi ve dolgunun ml miktarıdır. 1ml dudak dolgusu fiyatları hakkında bilgi almak için ilgili merkezle iletişime geçmelisiniz.
Dr. Eren Ünal özel muayenehanesinde kişiye özel cilt gençleştirme ve yenileme tedavileri sunuyor. Tedaviler hakkında daha fazla bilgi için Mezoterapi, Saç Mezoterapisi, Eksozom Kök Hücre Tedavisi, Paris Işıltısı, Ameliyatsız Yüz Germe, Leke Tedavisi gibi hizmet sayfalarımızı inceleyebilir; detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Dudak dolgusu, cilde lokal anestezik krem sürüldükten sonra dolgu maddelerinin bir iğne yardımıyla cilde enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir.
Dudak dolgusu kalitesiz malzeme ile yapıldığında kayabilir. Ancak genel olarak bir uzman tarafından uygulanan dudak dolgusunda kayma olmaz.
Dudak dolgusu en az 12 ay boyunca kalıcılığını sürdürür.
Dudak dolgusunun yan etkileri arasında ödem, alerjik reaksiyon ve kızarıklık sayılabilir. Bunların dışında herhangi bir komplikasyonu yoktur.
Dudak dolgusu ortalama olarak 2 yıla kadar kalıcı bir işlemdir.
Dudak dolgusu için tek seans yeterlidir.
Dudak dolgusu malzemesi uzman tarafından fiziki muayene sonrası kişinin estetikten beklentileri sonucunda seçilir.
Dudak dolgusu 3 gün sonra cilde tamamen oturur ve belirgin bir dudak şekli oluşur.
Dudak dolgusu dudakların şeklini iyileştirmek ve konturlarını belirginleştirmek için uygulanır. Dolayısıyla dudak dolgusu cildin yapısını bozmaz, aksine onarır ve estetik olarak şekillendirir.
Dudak dolgusu sonrası cilt hassas olduğu için hemen öpüşmek işleme zarar verebilir. Bu nedenle dudak dolgusu sonrası 2 gün öpüşmemek gerekir.
Dudak dolguları genellikle 1ml olarak uygulanır. İlk kez uygulanan dudak dolgularında 1 ml doğal bir görünüm sunar. Ancak daha dolgun görünmesini isteyen kişilere eklemeler yapılabilir.
Dudak dolgusu maliyetleri 5000 ile 15000 TL arasında rakamlara sahiptir.